Movies

Samuel L. Jackson: ‘Ik ben liever Nick Fury’ dan Oscars te winnen

De enige Oscar Samuel L. Jackson die ooit heeft gewonnen, is een erebeeld, maar het acteur-icoon vindt het niet erg als je bedenkt dat hij al meer dan 10 jaar oud is en van plan is om de pijler van het universum te spelen Marvel Cinematic, Nick Fury. Zoals Jackson de Los Angeles Times vertelde, zou hij liever Marvel-films van miljarden dollars maken dan Oscars winnen of Oscar-winnende rollen najagen.

“Hoe afgemat ik er ook over wilde zijn, weet je, ik dacht: ‘Nou, ik had hier een Oscar voor moeten winnen of daarvoor had moeten winnen en het gebeurde niet’, toen ik er jaren geleden overheen was gekomen , het was niet een big deal voor mij,” zei Jackson. “Ik heb altijd plezier naar de Oscars. Ik kijk er altijd naar uit om een ​​geschenkmand te ontvangen als presentator. [Laughs] Ik geef spullen aan mijn dierbaren; mijn dochter en mijn vrouw waren dingen aan het uitbrengen. Het is cool… Maar verder was ik geslaagd.

Jackson voegde toe: “Ik was nooit van plan om de Oscars een maatstaf te laten zijn voor mijn succes of falen als acteur. Mijn maatstaf voor succes is mijn geluk: ben ik blij met wat ik doe? geen films over standbeeldenjacht. Weet je [whispers]: ‘Als je deze film maakt, win je een Oscar.’ Nee, dank u wel. Ik ben liever Nick Fury. Of het leuk vinden om Mace Windu te zijn met een lichtzwaard in de hand.

Dat wil niet zeggen dat Jackson denkt dat hij nu geen acteer-Oscar onder zijn riem zou moeten hebben. De artiest vertelde The Sunday Times in maart dat hij de bijrol Oscar had moeten winnen toen hij werd genomineerd voor zijn rol in ‘Pulp Fiction’ van Quentin Tarantino. Jackson werd dat jaar genomineerd voor Martin Landau (“Ed Wood”), Chazz Palminteri (“Bullets Over Broadway”), Paul Scofield (“Quiz Show”) en Gary Sinise (“Forrest Gump”). Landau kreeg de Oscar. Jackson zei dat hij ook nog een Oscar miste voor ‘Jungle Fever’, waarvoor hij niet eens was genomineerd.

In een gesprek met de Los Angeles Times zei Jackson dat hij het oké vond om Oscar-rollen op te geven als het betekent dat hij films moet maken “die mensen gewoon willen zien, zodat ze alleen kunnen rondhangen”, en voegde eraan toe: “Hij is de man die ik koos te zijn en Ik vind het prima. Ik ben tevreden, want dat is wie ik ben. Ik ben de man die de regels maakt die mensen op T-shirts zien. Er zijn acteurs die hun hele carrière doen en niemand kan een zin citeren die ze zei in een film. Mensen gaan naar mijn films om te zien hoe gek ik ga worden of om te zien hoe vaak ik klootzak zeg. Alles wat hen op de stoelen krijgt.

Marvel-fans zullen de rol van Jackson als Nick Fury kunnen hernemen in de aankomende Disney+-serie “Secret Invasion”. De show speelt Jackson naast MCU-alumni zoals Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Martin Freeman en Don Cheadle.

About the author

samoda

Leave a Comment