Movies

Sam Raimi heeft nog steeds niet helemaal het gif, heeft nog nooit de Tom Hardy-films gezien

Spider-Man 3 wordt vaak bekritiseerd als een van de slechtste Spider-Man-films in de Sam Raimi-trilogie, deels vanwege de overhaaste opname van Venom. Het blijkt dat Raimi zelf Venom nog steeds niet begrijpt en Tom Hardy’s versie van de antiheld nooit heeft gezien.

In een interview met Uproxx klaagde Raimi dat hij Venom niet echt begreep en het personage behoorlijk moeilijk vond:

“Het was eigenlijk meer dat ik het personage niet zo goed begreep. Het lag me niet na aan het hart. Het beste wat ik leuk vind aan Stan Lee en Steve Ditko’s Spider-Man is dat ze personages hebben gemaakt die ik begrijp. Zelfs als ze in de war waren, zoals Norman Osborn, hebben ze nog steeds goedheid in hun hart. Ze willen dat ze het juiste doen, of Peter Parker. Of zelfs J. Jonah Jameson heeft goedheid in zijn hart Toen ik las over Venom, wat ik niet had Ik las als kind niet, ik moest inhalen toen ze hem in de film wilden hebben. Ik herkende niet genoeg menselijkheid in dit personage om me goed met hem te kunnen identificeren. Dat is echt wat het samenvat.”

Raimi wilde Venom niet opnemen in Spider-Man 3, maar bezweek onder druk van Marvel Studios-president Avi Arad. Praten met Collider in 2007:

“Maar als we klaar zijn [writing the script], Avi Arad, mijn partner en voormalig president van Marvel destijds, zei tegen mij, Sam, je bent zo, je besteedt niet genoeg aandacht aan de fans. Je moet aan ze denken. Je hebt twee films gemaakt met je favoriete schurken, en nu sta je op het punt nog een film te maken met je favoriete schurken. Fans zijn dol op Venom, hij is een favoriet bij de fans. Alle Spider-Man-lezers zijn dol op Venom, en zelfs als je uit Spiderman uit de jaren 70 komt, denken de kinderen dat. Sluit Venom in, luister nu naar fans. En dat is dus echt waar ik, ik realiseerde me oké, misschien heb ik niet het hele Spider-Man-universum in mijn hoofd, ik moet een beetje meer leren over Spider-Man en misschien deze schurk opnemen om een ​​van de echte te zijn hardcore Spider-Man-fans eindelijk blij.”

Helaas, ondanks Raimi’s beste inspanningen om Venom in de film op te nemen, betreurden zowel critici als fans het gebrek aan karakterontwikkeling van Harry Osbourne’s Sandman en Green Goblin.

Sindsdien heeft Tom Hardy’s vertolking van de beroemde symbiont in Venom en Venom: Let There Be Carnage het personage wat verlossing gebracht (wat de kassa betreft). In hetzelfde interview zei Raimi dat hij Tom Hardy’s Venom-films nog niet had gezien, die succes hadden als een soort gekke komedie met Eddie Brock en The Symbiote.

“Het is logisch. Ik ben blij dat ze er een succes van hebben kunnen maken”, antwoordde Raimi nadat het uitgangspunt aan hem was beschreven.

Nadat hij de superheldenfilms heeft verlaten, gaat Raimi verder met de multiversum-shinigans met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. In dit vervolg op Strange’s vorige solofilm neemt de voormalige Sorcerer Supreme het op tegen Karl Mordo en Scarlet Witch.

Bekijk hier het Doctor Strange-verhaal en ontdek hoe Rick en Morty een Multiverse of Madness-schrijver “vormden”.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – Nieuwe trailerscreenshots

David Matthews is een freelance schrijver bij IGN.

About the author

samoda

Leave a Comment