Sports

Rose Namajunas na UFC 274 verlies tegen Carla Esparza: ‘Ik heb dat gevecht gewonnen’

PHOENIX — Vraagt ​​u zich af hoe Rose Namajunas zich voelt over het verliezen van haar strogewichttitel aan Carla Esparza op zaterdagavond? Dat maakte ze duidelijk met haar eerste vier woorden tijdens de UFC 274 post-fight persconferentie.

“Ik heb dat gevecht gewonnen”, zei ze.

Namajunas won het gevecht echter niet. Na 25 minuten van weinig actie van beide vrouwen, was het Esparza die zegevierde met een gedeelde beslissing om een ​​tweevoudig kampioen te worden met een nieuwe overwinning in het titelgevecht op Namajunas. De jury zag het 47-48, 49-46 en 48-47 in het voordeel van Esparza.

Namajunas zag het anders.

“Ik raakte strategie,” zei Namajunas. “Ik had het gevoel dat ik meer stoten had geland. Ik heb haar zelfs neergehaald. Geen van haar takedowns was zinvol of met controletijd. Ik zou zeggen dat ze me met een goede stoot sloeg … Ik had het gevoel dat ik wat schade aanrichtte. Ik controleerde het gevecht. Ik ben trots op mezelf omdat ik vasthield aan mijn strategie. Ik weet dat in alle gevechten van Carla, ze de mensen trekt en ze probeert mensen zover te krijgen dat ze haar aanvallen. Ik ben eerder naar knokpartijen geweest. Ik heb mijn neus gebroken. Ik stond daar en vergoot bloed in de achthoek. Ik bleef trouw aan de strategie, en ze was niet echt beledigd. Ze ademde de hele tijd lucht in. Dus ik dacht dat ik gewonnen had.

Zoals de dingen gingen in de kooi, het was een van die gevechten die noch Namajunas (11-5 MMA, 9-4 UFC) noch Esparza (19-6 MMA, 10-4 UFC) van streek konden maken over het verliezen omdat geen enkele vrouw oppikt het tempo of risico’s nemen. In het geval van Namajunas leek ze te veel respect te tonen voor Esparza’s worstelen en zelden afstand te nemen om haar onberispelijke aanval te gebruiken. Tot eer van Esparza werd ze nooit ongeduldig en dwong ze de kwestie open te laten voor te veel loketten.

Toch denkt Namajunas dat ze genoeg heeft gedaan om te winnen.

“Ik wist dat ik scoorde. Ik wist dat ik haar raakte”, zei Namajunas, die een slechte vorm toeschreef aan een gladde achthoek. “Er waren tijden dat ik miste, maar ik weet het niet. J Ik had het gevoel dat ik scoorde.”

UFC-president Dana White noemde het na afloop een “vreemd gevecht”, wat het perfect samenvat. Dieper in zijn persconferentie, was Namajunas een beetje meer in conflict.

“Ik probeer dat echt altijd te verwerken, want ik probeer niet zout te zijn of zo”, zei Namajunas. “Ik heb het gevoel dat er iets te leren is van elke nederlaag.”

Ze vervolgde: ‘Ik moet hier nog over nadenken. Ik haat het om zo te klinken. Ik haat het om er zout uit te zien. Ik heb verloren, weet je wat ik bedoel? Zoals, verdomme. Maar tegelijkertijd is dat precies wat voor mij nu logisch is.

Het co-main event van UFC 274 op zaterdag was een rematch van de finale van “The Ultimate Fighter 20” in december 2014, die Esparza won via inzending om de inaugurele strogewichttitel te claimen. Zou een onmiddellijke trilogie de volgende kunnen zijn? White leek er niet in geïnteresseerd toen hem werd gevraagd.

Je kunt wel raden wat Namajunas ervan vindt.

“Ik zou een rematch doen”, zei ze. ‘Ik had het gevoel dat ik overal sterker was, dus… ik weet het niet. Niet zeker. Ik zou wraak nemen.

About the author

samoda

Leave a Comment