Health

Mijn dokters vertelden me dat ik brandend maagzuur kreeg van feesten – nu vecht ik voor het leven

Een universiteitsstudente bij wie ‘alcoholzuurbranden’ was vastgesteld, was geschokt toen ze ontdekte dat ze eigenlijk ongeneeslijke kanker had.

“Het zette mijn leven letterlijk op zijn kop”, vertelde Georgia Ford, 20, aan Kennedy News over de verkeerde diagnose die vreselijk verkeerd was gegaan. “Ik ging van een volwaardige universiteitsstudent in een kwestie van weken naar een ziekenhuisopname als kankerpatiënt.”

De inwoner van Gloucester, Engeland, heeft specifiek een zeldzame kanker genaamd papillair niercelcarcinoom – waarbij een tumor betrokken is die afkomstig is van haar nieren en die is uitgezaaid naar haar longen, lever, lymfeklieren en botten.

Ford had zich voor het eerst bij de dokter gemeld nadat hij zich ziek voelde met brandend maagzuur – een symptoom van zure oprispingen – waarna hij informeerde naar zijn drinkgewoonten.

“Het heeft letterlijk mijn leven veranderd”, vertelde Georgia Ford, 20, aan Kennedy News.
Kennedy Nieuws en media
Georgië Ford
De 20-jarige studente kreeg van artsen te horen dat haar symptomen het gevolg waren van overmatig drinken.
Kennedy Nieuws en media

“Ze zeiden: ‘Drink je veel?’ en ik had zoiets van: ‘Ja, dat doe ik natuurlijk’, dus legden ze me op deze maagbeschermingstabletten’, herinnert Ford zich, die rechten studeerde aan de Universiteit van Washington. ‘Exeter.

Ze wantrouwde de diagnose van de dokter toen ze het huis bezocht – en hoewel ze niet had gedronken terwijl ze daar was, hielden haar symptomen aan.

Toen de pillen niet werkten, schreven haar artsen haar ongemak naar verluidt toe aan een andere, onverschillige aandoening die verband hield met rugpijn die ze sinds augustus 2020 had ervaren. Ziekenhuizen stelden later een verkeerde diagnose van haar als spierspasmen.

“Ik schrijf mijn rugpijn toe aan een slechte houding of slaaphouding”, zei Ford. “Ik heb altijd onderuitgezakt en raar gezeten.”

Ford realiseerde zich later dat dat niet het geval was. In oktober 2021 laaide haar lage rugpijn weer op – “achteraf duidelijk” een teken van nierproblemen, zei ze. De geleerde had zoveel pijn dat ze nauwelijks kon gaan liggen.

Georgië Ford
Ford studeerde rechten aan de Universiteit van Exeter voordat ze zich op haar gezondheid concentreerde.
Kennedy Nieuws en media
Georgië Ford
Ford kreeg medicijnen voorgeschreven om de zure reflux te kalmeren, maar het brandend maagzuur bleef, samen met andere symptomen zoals rugpijn en uiteindelijk een mysterieuze hoest.
Kennedy Nieuws en media

Maar haar ‘belangrijkste symptoom’, merkte Ford op in Kennedy News, was een hoest die zo hevig was dat ze de adem zou benemen en haar zou doen overgeven.

“Ik had zo veel gehoest dat ik uiteindelijk ziek werd”, zegt de patiënt. “Toen begon ik af te vallen omdat ik niet erg gehecht was aan eten.”

Ondanks een reeks alarmerende symptomen geloofden artsen nog steeds niet dat de aspirant-advocaat aan een ernstige ziekte leed.

“Ik ben verschillende keren naar mijn huisarts geweest”, zei Ford. “Elke keer als we iets nieuws probeerden en het werkte niet, ging ik terug en probeerden we iets anders.”

Georgië Ford
Ford ondergaat momenteel immunotherapie om zijn nierkanker te behandelen, die zich heeft verspreid naar zijn lever, longen, lymfeklieren en botten.
Kennedy Nieuws en media

Ze voegde eraan toe: ‘Ze zeiden eigenlijk dat het allemaal in mijn hoofd zat en dat ik helemaal niet ziek was. Ik zei: “Ik kan niet geloven dat ik zoveel ernstige symptomen heb en het zit allemaal in mijn hoofd.”

Uiteindelijk ging Ford naar de eerste hulp nadat haar hoest zo erg werd dat ze moeite had om lange afstanden te lopen of trappen te lopen. Ze begon zelfs bloed op te hoesten. En terwijl examinatoren “troebele plekken” op haar longen vonden, verzekerden artsen Ford dat het niet “iets levensbedreigends” was, zei ze.

Desalniettemin werd ze voor drie maanden doorverwezen naar ademhalingsdeskundigen, hoewel haar toestand snel verslechterde, ze verloor meer dan 20 pond.

Omdat hij nergens heen kon, maakte Ford in november 2021 een afspraak met een arts in de privépraktijk, die uiteindelijk de diagnose PRCC bij hem stelde.

longradiografie
Zelfs nadat artsen “troebele plekken” op haar longen ontdekten, verzekerden ze Ford dat het niet “iets levensbedreigends” was, beweerde ze.
Kennedy Nieuws en media
Georgië Ford
De patiënte bracht haar geval uiteindelijk naar een privékliniek, waar ze uiteindelijk de diagnose papillair niercelcarcinoom stelde.
Kennedy Nieuws en media

Dit jaar zullen alleen al in de Verenigde Staten ongeveer 79.000 nieuwe gevallen van nierkanker (nierkanker) worden gediagnosticeerd. Het meest gezien bij volwassenen van 55 jaar en ouder, treft PRCC 15% van de mensen met nierkanker, met symptomen als onverklaarbaar gewichtsverlies, koorts en bloederige urine, volgens de National Institutes of Health.

Tegen de tijd dat Fords kanker werd ontdekt, had deze zich al door zijn hele lichaam verspreid, wat talloze andere symptomen veroorzaakte, waaronder zijn mysterieuze hoest.

Haar toestand, zo zou ze leren, was ‘ongeneeslijk’.

“Er zijn maar heel weinig momenten in mijn leven geweest dat ik sprakeloos was… woorden zijn me volledig ontschoten”, zei Ford over het moment dat ze hoorde van haar diagnose. “Het is net als dit overweldigende verdriet.”

In een poging om de kanker te bestrijden, werd de patiënt gestart met immunotherapie, inclusief dagelijkse pillen en intraveneuze (IV) therapie. Ze neemt ook draagbare zuurstoftanks mee wanneer ze naar buiten gaat en gebruikt ‘s nachts een zuurstofslang om haar te helpen ademen.

Ford zegt dat haar doel is om “normaal te leven” en zich goed genoeg te voelen om in september haar rechtenstudie te hervatten. Ze startte ook een GoFundMe-inzamelingsactie voor twee goede doelen die zich inzetten voor de strijd tegen de PRCC.

Ondanks haar positieve kijk, zegt Ford dat ze niet anders kan dan speculeren of haar prognose anders zou zijn geweest als artsen de ziekte eerder hadden ontdekt.

Georgië Ford
Ford hoopt genoeg te herstellen om dit najaar terug te keren naar de universiteit.
Kennedy Nieuws en media

“Ik weet niet hoe ziek ik in die tijd ben geworden en als ze iets eerder was gepakt, had mijn verhaal er misschien een beetje anders uitgezien”, zei ze. “Het is een van die vragen die ik nooit zal weten, maar die ik mezelf altijd zal stellen.”

Ford hoopt nu haar beproeving te gebruiken als een waarschuwend verhaal om de gevaren te benadrukken van het niet luisteren naar haar lichaam.

“Als je denkt dat er iets mis is, moet je duwen en duwen,” zei ze.

About the author

samoda

Leave a Comment