Movies

Interview met Doctor Strange 2-ster Elizabeth Olsen: ‘De magie van de Marvel-film is nu voor mij verloren’

EElizabeth Olsen bedekt haar ogen. ‘Ik kan niet naar het scherm kijken. Het spijt me.” De oorzaak van de ontsteltenis van de acteur is niet, zoals je zou denken, mijn gezicht, maar het zijne. We zijn halverwege ons interview en ik heb de camera van mijn computerlaptop uitgeschakeld om internetproblemen te voorkomen, waardoor Olsen achterblijft. alleen, starend naar zichzelf. Ze brengt de rest van het gesprek door met haar ogen verlegen naar rechts gericht. ‘We hadden persoonlijk moeten praten,’ zegt ze.

Het is niet het gedrag dat je zou verwachten van een betaalbare Hollywood-ster van Marvel-films — en een dat afkomstig is van een acteerdynastie. Haar broers en zussen zijn Mary-Kate en Ashley Olsen, sterren van tienerfilms en modellijnen. De jongere zus Elizabeth acteert al sinds ze vier jaar oud was, maar verscheen pas op haar 21e in haar eerste film. In plaats van het pad van de tweeling te volgen, schommelde ze tussen kleine onafhankelijke films en blockbusters, waaronder die van Gareth Edwards. Godzilla (2014) en verschillende Marvel Cinematic Universe (MCU) films.

Elke rol was heel anders dan de vorige – een pittige dramastudent in een warme komedie vrije kunsten (2012), een narcistische influencer op sociale media in de Instagram-satire van 2017 Ingrid gaat naar het westenen een verlegen FBI-rookie-agent in een gewelddadig moordmysterie wind rivier in hetzelfde jaar.

Maar het is voor haar personage in het Marvel Universum dat ze het meest bekend is geworden. Ze speelde de eeuwig ongelukkige heks Wanda Maximoff in 2015 wrekers na Leeftijd van Ultronalvorens terug te keren naar nog drie MCU-films – Captain America: Burgeroorlog; Avengers: Infinity Waren Avengers: Eindspel. Toen bleek Wanda zo populair te zijn dat ze haar eigen tv-programma kreeg, Wanda Vision.

In negen inventieve afleveringen is Olsen een Marvel-favoriet geworden dankzij haar vermogen om naadloos over te schakelen van komedie naar emotie met een beweging van een toverstok. Dat laat ze ook zien in ons gesprek, over gevoelige onderwerpen, waaronder de mediabehandeling van haar zussen, terwijl ze speels reageert op de slepende postbode die steeds aan mijn deur klopt. “Tot ziens!” roept ze nadat hij me via mijn brievenbus laat weten dat hij mijn pakket voor de deur laat liggen.

Het hielp de oorzaak van Olsen dat Wanda VisionMarvel’s eerste uitstapje naar televisie was een ambitieus project dat tijd en aandacht schonk aan een eerder over het hoofd gezien personage ten gunste van de dominante figuren – nou ja, grote sterke mannen – Iron Man, Captain America en Thor.

Maar ondanks dat ze nu een grote Marvel-speler is, zegt de 33-jarige dat ze verbaasd is over haar groeiende populariteit “in de afgelopen jaren”.

“Ik heb me maar aangemeld om een ​​paar films te maken, dus het blijft een verrassing als ze me voor meer projecten willen gebruiken”, zegt ze, en ze voegt eraan toe: “Ik vond het vervelend hoeveel geluk ik had. Te doen Wanda Vision.”

Olsen woonde in Richmond, Virginia toen de show in januari 2021 werd gelanceerd, tijdens de tweede afsluiting. Het is een van de best beoordeelde Marvel-projecten aller tijden geworden, en de mond-tot-mondhysterie eromheen heeft ertoe geleid dat de serie zowel niet-fans als diehards heeft weten aan te trekken. . Olsen zegt echter dat ze “totaal gedissocieerd” is van de razernij die het veroorzaakte en er niet “echt emotioneel aan gehecht is”.

Toegang tot onbeperkte streaming van films en tv-programma’s met Amazon Prime Video Meld u nu aan voor een gratis proefperiode van 30 dagen

RegisterIk hou niet van presenteren op prijsuitreikingen. Ik heb het geprobeerd en ik vind het niet leuk

Elizabeth Olsen

Olsen keert terug als personage uit Doctor Strange in het multiversum van waanzin, waarin hij het opneemt tegen de superkrachtige tovenaar van Benedict Cumberbatch. Hoewel ze het gezamenlijke filmproces prijst, een benadering die de voorkeur geniet van regisseur Sam Raimi, laat Olsen in ons gesprek meerdere malen doorschemeren dat ze het niet echt leuk vindt om over het project te praten, ook al is het het project dat ze hier wil promoten.

“Ik probeer het te negeren en er niet over te praten, maar dat is wat er gebeurt”, zei ze met een vriendelijke glimlach. “Ik doe dit eigenlijk waar ik me erg op mijn gemak voel en niet veel ruimte in mijn hoofd inneemt, omdat het veiliger is en ik me niet zo kwetsbaar voel.”

‘I only signed on to do a couple movies’: Elizabeth Olsen is surprised by her Marvel success

” height=”1716″ width=”3293″ layout=”responsive” class=”inline-gallery-btn i-amphtml-layout-responsive i-amphtml-layout-size-defined” on=”tap:inline-image-gallery,inline-image-carousel.goToSlide(index=1)” tabindex=”0″ role=”button” data-gallery-length=”4″ i-amphtml-layout=”responsive”>

‘Ik heb me maar aangemeld om een ​​paar films te doen’: Elizabeth Olsen is verrast door haar Marvel-succes

(Met dank aan Marvel Studios)

Olsens tactiek lijkt echter minder te maken te hebben met zorgen over de kwaliteit van de film dan met bescheidenheid. “Toen we aan het doen waren pers voor” Wanda Vision, Ik was gekrenkt omdat het de eerste show in het Marvel Universum was. Er was een totale angst, en nu heb ik weer die druk die me verbindt met vreemde dokter. Ik had het gewoon niet als onderdeel van die ensemblefilms. Olsen geeft toe dat dit zelfs geldt voor het bekijken van het eindproduct. ‘Ik zie hem uiteindelijk wel,’ zei ze.

Als die zenuwen een verontrustende eigenschap zijn voor iemand wiens gezicht momenteel op posters over de hele wereld staat voor een film die een van de meest winstgevende hits van het jaar zal zijn, laat ze het niet zien. Olsen heeft zelfs de prettige houding van iemand die zich duidelijk op haar gemak voelt met de regels die ze in haar leven heeft opgesteld – zowel privé als professioneel – waarvan er één met dank aan haar zussen. Ouderlingen: “”Nee” is een volledige zin.”

Door deze regel voelde Olsen zich op zijn gemak bij het weigeren van bepaalde dingen die hem werden gevraagd. Zoals zijn fans hebben gemerkt, zul je Olsen bijvoorbeeld niet snel op het podium zien bij de Oscars of Emmy’s. “Ik hou niet van presenteren op prijsuitreikingen. Ik heb het geprobeerd en ik vind het niet leuk. Het is het flauwvallen gevoel niet waard dat ik elke keer krijg. Het is het gewoon niet waard.

Olsen zegt dat hoe ze de mantra van haar zussen overnam in de loop der jaren veranderde en toen ze jonger was “gebruikte ze het meer als een jonge vrouw die altijd klaar stond om een ​​soort misbruiker of iets dergelijks onder ogen te zien”. Ze glimlachte, alsof ze zichzelf een uitbrander gaf. “Ik ben altijd een beetje hard geweest, misschien soms ten onrechte.” Wat bedoelt ze daarmee? “Ik denk gewoon dat ik de dingen misschien een beetje anders had kunnen masseren, of misschien had ik wat nuances kunnen hebben. Maar ik denk dat het belangrijk is voor een jonge vrouw om te weten, of te horen, of zichzelf te versterken.

Haar tweelingzussen waren een rage in de jaren 90 en leidden hun eigen tv-shows en films, tot 2012 toen ze hun plannen aankondigden om te stoppen met acteren, zodat ze zich konden concentreren op hun modecarrière. Olsen, die drie jaar jonger is dan zij, keek toe hoe haar tienerbroers en -zussen zich in het middelpunt van de verhoogde media-aandacht bevonden, waardoor ze bijna helemaal stopte met acteren.

‘I could only benefit from their healthy perspective’: Olsen with her sisters Mary-Kate and Ashley

” height=”1841″ width=”2456″ layout=”responsive” class=”inline-gallery-btn i-amphtml-layout-responsive i-amphtml-layout-size-defined” on=”tap:inline-image-gallery,inline-image-carousel.goToSlide(index=2)” tabindex=”0″ role=”button” data-gallery-length=”4″ i-amphtml-layout=”responsive”>

‘Ik kon alleen maar profiteren van hun gezonde perspectief’: Olsen met zussen Mary-Kate en Ashley

(Getty)

“Toen vond ik de media beledigend jegens mijn zussen”, zei Olsen. Nylon in 2011. “Ze volgden ons winkelend en [Mary-Kate and Ashley] Ik had bijna auto-ongelukken door de paparazzi, en ik wilde er geen deel van uitmaken.

Snel vooruit naar 2012. Terwijl Olsen handtekeningen voor fans tekende, vroeg een fotograaf hem: “Hoe komt het dat je zoveel aardiger bent dan je zussen?” In een video die viraal ging, was Olsen beleefder te horen dan hij verdiende: “Omdat je ze hun hele leven lastigvalt.” Het was deze nadelige behandeling van haar zussen – en de bewonderenswaardige manier waarop ze zichzelf onder intense blootstelling hielden – die sindsdien haar eigen ervaring in het omgaan met de pers heeft helpen vormgeven.Ik heb echt ontzag voor wat mijn zussen hebben gebouwd

Elizabeth Olsen

“Ik denk dat mijn zussen enkele van de meest fantastische mensen zijn om naar te kijken, met wat ze voor zichzelf hebben gecreëerd en hoe ze zichzelf gedragen”, zegt Olsen, met duidelijke trots. “Ik ben echt onder de indruk van wat ze hebben gebouwd, en ik denk dat het komt doordat ze zo’n gezond perspectief hebben – en ik kon alleen maar profiteren van dat gezonde perspectief. Ik denk dat dat invloed heeft gehad op hoe ik over mezelf denk.

Maar ondanks alle wijze raad die haar zussen gaven, was Olsen niet altijd zo ontvankelijk. “Ils ont eu tellement de conseils pour moi, mais la plupart des choses, quand j’étais plus jeune, je ne les ai pas faites parce que j’étais comme” – Olsen adopte une voix caricaturale – “” Je vais le faire moi -zelfde ! Je kunt het me niet vertellen! En toen hadden ze gelijk, en uiteindelijk deed ik wat ze me zeiden te doen. Maar eerst moest ik in mijn eentje falen.

Ze faalt nu zeker niet. Maar toch vraag ik me af wat iemand in zijn positie vindt van de kritiek die de afgelopen jaren op Marvel is geuit. Meer controversieel heeft Martin Scorsese de MCU-films beschreven als “meer verwant aan themaparken” dan bioscoop, terwijl De peetvader regisseur Francis Ford Coppola beschreef ze als “prototypes die keer op keer zijn gemaakt om er anders uit te zien”. Olsen zegt dat ze gefrustreerd raakt als mensen ‘ze afdoen als een inferieur soort kunst’.

‘That’s where I get a little feisty’: Olsen shares her feelings on the backlash Marvel films receive from critics

” height=”674″ width=”899″ layout=”responsive” class=”inline-gallery-btn i-amphtml-layout-responsive i-amphtml-layout-size-defined” on=”tap:inline-image-gallery,inline-image-carousel.goToSlide(index=3)” tabindex=”0″ role=”button” data-gallery-length=”4″ i-amphtml-layout=”responsive”>

‘Hier word ik een beetje vurig’: Olsen deelt zijn gevoelens over de reactie die Marvel-films krijgen van critici

(Marvel Studio’s)

“Ik zeg niet dat we onafhankelijke kunstfilms maken, maar ik denk dat het ons team ontneemt, wat me stoort”, zegt ze. “Dit zijn enkele van de meest ongelooflijke decorontwerpers, kostuumontwerpers, cameramannen – ik denk dat het afzwakken van hen met dit soort kritiek alle mensen wegneemt die bekroonde films maken, die ook aan deze projecten werken.

“Vanuit het oogpunt van een acteur maakt het niet uit, ik begrijp het; Ik begrijp volkomen dat er een ander soort optreden is. Maar ik denk dat het weggooien van Marvel onder de bus honderden zeer getalenteerde bemanningsleden wegneemt. Hier word ik er een beetje hebberig van.

Als het gaat om haar MCU-toekomst, staat Olsen open voor de mogelijkheden. “Ik weet niet hoe groot de plannen werkelijk zijn, maar ik ben overal klaar voor, zolang er maar een goed idee aan vast zit”, zegt ze. Dit omvat een mogelijke tweede stand-alone serie gericht op Wanda. Olsen zegt ook dat ze “nieuwsgierig” is hoe de X-Men zullen worden opgenomen in toekomstige films nadat Disney Fox overneemt. Maar voor Olsen is het probleem niet dat ze zich aanmeldt voor deze projecten – het zorgt ervoor dat ze gaat zitten en ernaar kijkt. “Eerlijk gezegd is de magie van de Marvel-film nu voor mij verloren, wat jammer is”, zegt ze. “Ik moet ergens anders mijn kicks gaan doen.”

‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ draait nu in de bioscoop

About the author

samoda

Leave a Comment