Sports

Dmitry Bivol legt uit hoe hij Canelo Alvarez versloeg en zijn toekomstplannen

Dmitry Bivol behaalde zaterdag verreweg de grootste overwinning uit zijn carrière en versloeg bij besluit Canelo Alvarez in Las Vegas om ongeslagen te blijven en zijn WBA-titel in het licht zwaargewicht te behouden.

Bivol (20-0, 11 KO’s) sprak op zijn persconferentie na het gevecht en verwierp alle gedachten dat het respectloos was om hem als nummer 2 binnen te halen toen hij de titelhouder was, en besprak de kracht van Canelo (57-2- 2, 39 KO’s) als een licht zwaargewicht, en nog veel meer.

Voordat de pers officieel live ging, betrapte Mics Eddie Hearn op een gesprek met Bivol en Vadim Kornilov aan tafel.

“In zijn laatste twee gevechten is niets gebleken dat hij dat kan”, zei Hearn in gesprek. “We weten hoe goed hij was, je hebt altijd in hem geloofd. Maar om zo te spelen op dit podium is heel speciaal. Omdat de meeste vechters dat niet kunnen produceren als het er toe doet.

Bivol merkte op: “Als het niet voor mijn laatste twee gevechten was, zou ik dit gevecht niet hebben. 100 procent.”

Het is een interessant inzicht in een gesprek dat niet specifiek gericht was op de media.

Hoe dan ook, laten we verder gaan met dingen die voor de duidelijkheid enigszins zijn gewijzigd, aangezien Engels niet de eerste taal van Bivol is (hoewel het helemaal niet moeilijk te begrijpen is).

Over hoe hij zich voelde was de sleutel tot de overwinning

“Tijdens het gevecht was ik gefocust. Ik zag hoe hij harde klappen uitdeelde. Hij gooide alleen harde klappen. Na (alle) harde klappen was hij een beetje moe. Moe moe. Canelo is een goede vechter als tegenstoter, maar ik heb gemaakt (hij vecht agressiever) en ik was vandaag de tegenstoter. Het was de sleutel. »

Als hij verbaasd was over hoe “gemakkelijk” het was

“Ik had gewoon het gevoel dat ik het gevecht had gewonnen. Ik weet het niet.”

Na bekritiseerd te zijn omdat het niet eerder vermakelijk was

“Mijn laatste gevechten, dat vond ik niet leuk in het gevecht. Het was voor mij geen uitdaging. Ik heb net mijn titel verdedigd tegen een paar jongens, en iedereen wedde op mij. Ik heb genoten van deze en hoorde veel fans schreeuwen. Het motiveerde me vandaag en ik heb echt genoten van het gevecht.

Over de grootsheid van Canelo die zijn eigen grootsheid naar voren brengt

“Natuurlijk, als mijn tegenstander beter is, zal ik me van mijn beste kant laten zien. … Ik had niet verwacht dat het beter zou zijn. Ik verwachtte dat. Ik geloofde in mezelf, ik geloofde dat ik kon winnen. Ik wist dat hij harde stoten had en mijn lichaam raakte, mijn arm sloeg en linkse haken gooide. Ik had het verwacht en het gebeurde.

Over de mogelijke wraak

“Mijn droom is om de onbetwiste kampioen te zijn. Ik had deze kans om tegen de beste man te vechten, en ik nam deze strijd om de kans te krijgen. Dat is alles waar ik om gaf, en ik waardeer de kans die ik heb gekregen. Op dit moment is mijn doel om te krijgen wat ik verdien Als de rematch gaat plaatsvinden, moet ik er gewoon voor zorgen dat ik krijg wat ik verdien, want ik denk niet dat ik zelfs in eerdere gevechten als kampioen kreeg wat ik verdiende.

Als vechten anders was op een groot podium

“Dat was het natuurlijk. De hele week zat ik op mijn kamer. Het was saai, weet je? Ik kan de kamer niet uit en ik ben het zat. En ik zag hoeveel aandacht dat gevecht kreeg.

Eerste binnenkomen ondanks kampioen te zijn voor de grote entree van Canelo

“Eerlijk gezegd maakt het me niet uit wie er als eerste of als tweede binnenkomt. Het maakt me niks uit. Ik wilde gewoon dit gevecht. …Ik wilde gewoon met hem vechten. Toen hij naar de ring kwam en ik het publiek hoorde, genoot ik echt van de manier waarop ze schreeuwden.

Als hij daarna met Canelo heeft gesproken…

“Ik zei net dat hij een zeer grote kampioen is, ik respecteer hem. Hij heeft me veel gegeven vandaag, hij heeft me dit gevecht en veel ervaring gegeven.

Als hij denkt dat hij P4P #1 zou moeten zijn

“Om eerlijk te zijn, nee. Ik heb net een man verslagen die mijn riem in mijn hoofd wilde hebben. Hij was een super middengewicht. Ja, hij had (voorheen) een riem bij licht zwaargewicht, maar die had ik niet. gevoel als ” de koning” vandaag. Nee, ik heb net Canelo verslagen. Ik was vandaag beter dan hij.

Over wat hij anders zou kunnen doen in een rematch

“Om eerlijk te zijn, ik weet het niet. Ik weet niet wat ik vandaag ga eten of wat ik morgen ga doen.

Op de score van het gevecht en de 12e ronde “nodig”

“Ik dacht een beetje toen ik de scores hoorde, 115-113, ik dacht: ‘Misschien heb ik vandaag verloren.’ Maar ik had het gevoel dat ik won, weet je? Daar wacht ik op. Alles was tegen me vandaag. Zelfs Eddie (Hearn), hij feliciteert me, hij lacht, hij is blij voor me, maar niet ook blij voor me, weet je?

Als hij zich genegeerd voelde in de lichte zwaargewicht divisie

“Voor mij is het voldoende dat ik een riem heb. Ik weet dat ik een van de besten ben, ook al zegt niemand het me. Ik heb niet het gevoel dat ik de beste ben in de lichte zwaargewicht divisie; Ik voel het niet omdat ik niet alle riemen heb. Als ik alle riemen heb, zal ik voelen dat ik de beste ben. Maar voor nu ben ik een van de beste.

Toen hij wist dat hij de baas was

“Ik kon zijn schoten zien, wat hij altijd al wilde doen.”

Als hij zich als kampioen niet gerespecteerd voelde?

“Ik begrijp waarom ik tweede werd, want Canelo is de grootste naam. En de regels, niet alle regels, zijn voor hem. Geen probleem, geef mij maar de strijd. Hij staat als eerste op de posters, geen probleem. De regels, niet voor Geef me gewoon het gevecht. Geen probleem voor mij. Ik ben echt blij dat ik het gevecht heb gekregen.

Als hij de kracht van Canelo voelde

“Ja zeker, ik voelde zijn kracht. Hij heeft echt een goede kracht. Maar weet je, hij heeft een goede snelheid, goede kracht, gezond verstand – maar sommige mensen worden geboren met kracht. Ik heb dat soort macht niet. Ik kan een krachtige stoot uitdelen als ik dat wil, als ik echt kracht in mijn stoot wil steken, kan ik het opzettelijk doen. Sommige andere boksers hebben kracht in elke stoot, ze kunnen gewoon een stoot uitdelen en het is al krachtig. Ik had niet het gevoel dat hij als licht zwaargewicht vanaf zijn geboorte zo’n kracht had, waar hij gewoon een klap uitdeelt en het doet pijn. Ik had het gevoel dat hij alles in elke stoot stopte en probeerde het krachtig te maken.

About the author

samoda

Leave a Comment