Sports

DeAndre Hopkins over PED-opschorting: ik was duidelijk niet voorzichtig genoeg

Getty Images

Cardinals-ontvanger DeAndre Hopkins zal de eerste zes wedstrijden van de reguliere competitie niet spelen. Hopkins testte positief op prestatieverhogende medicijnen en herhaalde de verklaring van zijn merkmanager dat hij geen idee heeft hoe het is gebeurd.

“In mijn 10-jarige carrière heb ik nooit positief getest op het gebruik van prestatieverhogende medicijnen”, schreef Hopkins op sociale media. “Toen ik hoorde dat mijn test van november terugkwam met sporenelementen van een verboden stof, was ik in de war en geschokt.

“Ik ben me erg bewust van wat ik in mijn lichaam stop en heb altijd een holistische benadering gevolgd, dus ik werk met mijn team om te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar hoe voorzichtig ik ook ben geweest, het is duidelijk dat ik niet voorzichtig genoeg was. Daarvoor bied ik mijn excuses aan aan de Cardinals-fans, mijn teamgenoten en de hele Cardinals-organisatie. Ik wil mijn team nooit teleurstellen.

“Ik ben vast van plan om dit tot op de bodem uit te zoeken. Zodra ik meer informatie heb, zal ik die delen.”

Weinig spelers geven toe dat ze bewust PED’s hebben gebruikt nadat ze zijn betrapt, dus de verklaring van Hopkins komt niet als een verrassing. Wat zal verbazen is als hij meer informatie geeft. Hij testte volgens zijn verklaring in november positief, dus hij heeft al vijf maanden de tijd om het uit te zoeken.

Hopkins miste slechts twee wedstrijden in zijn hele carrière voorafgaand aan vorig seizoen. In 2021 miste hij drie wedstrijden met een hamstringblessure en de laatste vijf wedstrijden, waaronder de wedstrijd na het seizoen, met een knieblessure.

Nu zal hij in 2022 minstens zes wedstrijden missen.

About the author

samoda

Leave a Comment