Sports

Davante Adams: Derek Carr en Aaron Rodgers vergelijken is als mezelf vergelijken met Jerry Rice

Getty Images

Davante Adams had Derek Carr als zijn varsity quarterback.

Daarna werd hij prof en speelde hij acht jaar met Aaron Rodgers. Adams was een centrale figuur in Rodgers die de afgelopen twee seizoenen back-to-back MVP-prijzen won.

Maar nu is Adams terug met zijn college quarterback bij de Raiders. De chemie tussen Carr en Adams nam niet noodzakelijkerwijs af, aangezien de twee zich buiten het seizoen zouden herenigen om het grootste deel van hun carrière te werpen. Dus Adams was zich er heel goed van bewust hoe Carr’s vaardigheden zijn verbeterd sinds hij de competitie betrad.

Tijdens zijn persconferentie van donderdag werd Adams gevraagd om Carr en Rodgers te vergelijken. Het is een beetje een oneerlijke vraag op basis van de professionele prestaties van beide mannen. Maar Adams vond een genuanceerde manier om bedachtzaam te reageren.

“Dat is een moeilijke vraag,” zei Adams. ‘Ik bedoel, het is moeilijk te vergelijken. Het is daar echt appels en peren. Ik bedoel, het is gewoon zo’n ander balspel. Natuurlijk heb je Aaron, die wordt beschouwd als een van de beste quarterbacks die het spel ooit heeft gespeeld.Het is alsof je me vergelijkt met Jerry Rice. Dat zou moeilijk zijn, want Jerry heeft in elkaar gezet wat hij deed en dat is onmiskenbaar respect voor hem. En ik ga nog steeds. Ik heb nog een lange weg te gaan om met Jerry genoemd te worden en dat weet ik. En ik denk dat Derek zich daar ook van bewust is, vanuit een algemeen oogpunt.

“Maar in termen van talent en bekwaamheid, bedoel ik, het is echt vergelijkbaar, als ik het echt houd. Dereks armkracht – ze gooien de bal heel anders. Zoals, Derek gaat het daar schieten – en je zult dit weten dingen komen snel. En Aaron heeft het vermogen om die kern strakker te maken en de bal naar je toe te krijgen. Dus de output is heel anders, maar in staat zijn om de bal laat terug te krijgen als ze zien dat je uit een pauze komt – Er zijn maar weinig quarterbacks die het bij je kunnen krijgen voordat je aan de zijlijn staat als je al van de nummers af bent.

Adams voegde eraan toe dat hij denkt dat Carr en Rodgers ook vergelijkbaar zijn in hun mentale benadering van het spel.

“Ze zijn er allebei door geobsedeerd en ze weten alles wat daar gebeurt,” zei Adams. “Ik heb Aaron vaak een blitz zien roepen als de veiligheid 17 meter van de bal is. Hij zal in de praktijk zeggen: ‘Hé, hij komt eraan.’ En ik heb zoiets van, ‘Wat?’ En dan komt die gast natuurlijk aanvliegen vanaf 17 meter in het veld, dus dat zag ik van Aaron.

“Toen zag ik Derek me letterlijk een cheque geven die ik eerder op de universiteit niet had begrepen – hier, hetzelfde – en we scoorden er een touchdown op. Dus veel overeenkomsten, maar veel verschillen. En ik denk dat Derek dat wel is. in een positie waarin hij op zoek is naar een van die groten aller tijden, wat helemaal geen belediging is voor Derek. Ik zou hier niet zijn als ik Derek veracht. Maar ik denk niet dat ik klaar ben om vergelijk mezelf nog maar met Jerry Rice. We zullen zien wanneer het allemaal gezegd en gedaan is, of na wat meer tijd – om eerlijk te zijn in het algemeen. En ik denk dat dat hetzelfde is met Derek, waar we hem allebei achtervolgen en hebben nog veel voor de boeg.

About the author

samoda

Leave a Comment