Sports

Canelo Alvarez voelt dat hij Dmitry Bivol heeft verslagen en twijfelt aan de score van de jury

Canelo Alvarez leed zijn eerste verlies sinds 2013 op zaterdagavond, waarbij Dmitry Bivol een duidelijke beslissing over hem nam in hun hoofdevenement in Las Vegas op DAZN pay-per-view.

Canelo (57-2-2, 39 KO’s) sprak op zijn persconferentie na het gevecht, en was niet zo feliciterend als hij in de ring was onmiddellijk na het gevecht, de scorerechters in twijfel trekken en niet echt toezeggen tot een onmiddellijke rematch of wat er daarna zou komen, wat redelijk is gezien het gevecht een paar uur geleden is geëindigd.

Hier is een blik op wat Canelo tegen de pers zei.

Over de nederlaag tegen Dmitry Bivol

“Persoonlijk voel ik me goed. Ik verontschuldig me niet. Ik heb het gevoel dat ik het gevecht heb gewonnen. Ik denk dat ik misschien vier of vijf ronden heb verloren, maar ik heb het gevecht zeker niet verloren. Ik denk dat ik een beetje moe was richting de finale, maar ik voelde me goed. We zullen het volgende zien.

“Misschien was het gewicht een klein probleem en voelde ik me niet 100 procent tijdens het gevecht. … Ik ben altijd op zoek naar zware gevechten. Ik ging naar boven en zocht naar dat zware gevecht. Natuurlijk voel ik me goed op 168 , maar ik ben altijd in voor een uitdaging. Dat is boksen. Vanavond was ik op zoek naar grootsheid.

op de score

“Ik denk, zoals ik al zei, ik denk dat hij vier of vijf rondes heeft gewonnen. Ik voelde me een beetje moe voor de laatste etappes. Misschien kwam het door de ruzie. Maar persoonlijk heb ik het gevoel, zoals ik al zei, dat hij maar vier of vijf sets won.

Over wat hij anders zou doen in een rematch

“We zullen moeten zien. Ik zal terug moeten kijken en bedenken wat we anders zouden doen.

“Zo eindigt het niet. Ik ben een zeer competitief persoon, ik heb nog vele jaren voor me en ik zal sterker terugkomen.

Op wat hij denkt dat de juryleden hebben gemist

“Ik heb vaak het gevoel dat de juryleden dingen markeren die ze misschien niet zouden moeten markeren. Ik blokkeerde bijvoorbeeld schoten en rolde stoten, en ik denk dat daar de fout is gemaakt.

Als hij gefrustreerd was dat Bivol zijn macht afnam?

“Ik denk dat je Bivol de eer moet geven, hij is een zeer harde vechter om rond het hoofd te slaan. Je moet hem krediet geven.

Over wat er door zijn hoofd gaat

“Ik ben trots, ik ben erg trots en ik ben een zeer competitief persoon. Ik ging naar boven en vocht op 175, stapte uit mijn comfortzone en vocht met een gewicht dat niet van mij is. Daar is geen schande in. Ik zoek naar uitdagingen die anderen bang zouden zijn om aan te gaan omdat ze zouden kunnen verliezen. Dat is waarom ik hier ben. Niemand wil gevechten zien waarbij mensen weten wie er gaat winnen. Het gaat om die 50/50 gevechten, dat is wat mensen willen zien.

Als hij gewond was geraakt in het gevecht

“Neen.”

Over of hij denkt dat hij verder kan vechten op 175 na Bivol-rematch?

“Mijn meest comfortabele gewicht is 168, en dat is waar ik me het beste voel. We zullen zien of we deze rematch aankunnen.

Als hij in september nog steeds terugkomt of een pauze neemt

“We zullen zien wat de volgende stap is, praten erover en laten het je weten.”

Over wat hij morgen gaat doen

‘Golf spelen, denk ik.’

Als dit verlies net zoveel pijn doet als dat tegen Mayweather

“Nee, zo voel ik me niet. Ik heb het gevoel dat ik met opgeheven hoofd uit dit gevecht kan komen. Ik heb mijn best gedaan in een andere gewichtsklasse. Ik ben op zoek naar uitdagingen in mijn carrière die me uit mijn comfortzone halen. Ik ben trots en voel me goed.

Over de vraag of Bivol een bepalende rivaal voor zijn carrière zal zijn?

“Zou kunnen.”

De jury leidde hem na vier ronden met 4-0 en verloor zeven van de volgende acht

“Het slaat nergens op.”

Blijf vaak tegen de touwen in gevechten

“Ik voelde me op mijn gemak aan de touwen. Ik was erbij en kon klappen opvangen en blokkeren. Ik voelde me daar echt op mijn gemak.

Op Team Bivol dat opnieuw wil onderhandelen over de voorwaarden van een rematch

“We zullen zien.”

Over vermoeidheid in de laatste ronden

“Misschien was het (vanwege het gewicht). Ik weet het niet.”

Als het hem een ​​betere vechter maakt

“Ik vind het altijd leuk om dingen te leren. Vandaag heb ik het gevoel dat ik veel heb geleerd en ik zal het je laten zien in de volgende gevechten.

Als hij nog steeds denkt dat Bivol de juiste keuze was in plaats van Benavidez of Charlo

“Ja. Het is echt belangrijk voor mij om uit mijn comfortzone te stappen en deze uitdagingen in mijn carrière aan te gaan.

Als hij ooit het gevoel had dat hij achterliep in de strijd?

“Neen.”

About the author

samoda

Leave a Comment