Sports

Bruce Arians: ‘Ik zou waarschijnlijk nog steeds coachen’ als Tom Brady niet uit zijn pensioen was gekomen

USATSI

De Tampa Bay Buccaneers hebben een ongebruikelijk laagseizoen achter de rug. Kort na hun play-offverlies voor de uiteindelijke kampioen Los Angeles Rams, ging hun beginnende quarterback met pensioen. Minder dan zes weken later is Tom Brady niet met pensioen gegaan. Twee weken later kondigde Bruce Arians aan dat hij zou aftreden als hoofdcoach en naar een frontoffice-rol zou gaan, terwijl de Bucs Todd Bowles hun nieuwe hoofdcoach noemden.

Volgens Arians zou hij waarschijnlijk niet met pensioen zijn gegaan als Brady niet was teruggekeerd.

“Ik ging de andere kant op. Ik dacht dat hij niet zou spelen,” zei Arians, volgens de… Weer in Tampa Bay. “Ik zat te denken wie we zouden hebben? Wie wil er ruilen? Er was niemand om op te stellen. Het was duidelijk. Ik, voor het publiek, ik was goed met de twee die we hadden: Blaine (Gabbert) en Kyle (Trask Omdat ik Blaine zag winnen met een goed team achter hem. Als Tom niet was teruggekomen, zou ik waarschijnlijk nog steeds coachen. Ik kon Todd die situatie niet gunnen.

Arians heeft eerder gezegd dat hij Bowles liever een goede plek achterlaat om zijn tweede kans op hoofdcoaching te beginnen, dan een plek waar hij niet de beste quarterback aller tijden onder de motorkap heeft. Hij sprak over het belang van een opvolgingsplan en het geven van kansen aan zwarte coaches zoals Bowles, evenals vrouwelijke en andere minderheidscoaches. Maar deze verklaring is ongeveer zo expliciet als maar kan.

Ook al was hij dit seizoen blijven hangen, Arians zou het niet lang volhouden. De voormalig hoofdtrainer wordt in oktober 70 en voor hem was het een teken dat het waarschijnlijk tijd was om het klembord op te hangen.

“Het was 90% dat (dit) jaar hoe dan ook mijn laatste zou zijn,” zei Arians. ‘Zeventig zou het worden.’

About the author

samoda

Leave a Comment