Health

BEKIJK: St. Andrew-man ‘leeft in de hel’ nadat buurman een veeboerderij naast de deur begint


In deze video-opname staat Paul Daley voor zijn huis in Waterhouse, St. Andrew.

KINGSTON, Jamaica – Een oudere man zegt dat zijn dagelijkse ervaring veranderde in een helse nachtmerrie nadat zijn buurman een naastgelegen veehouderij begon te runnen.

Paul Daley, die begin 70 is, vertelde OBSERVER ONLINE dat sinds zijn terugkeer naar West St. Andrew in februari 2022 zijn woonsituatie ondraaglijk is geworden door de stank, het lawaai en de vliegen van de boerderij waar varkens, kippen en geiten zijn gehuisvest.

“Meestal kom en ga ik. Vanwege COVID-19 was ik echter anderhalf jaar weg”, aldus Daley.

“Toen ik in februari terugkwam, ontdekte ik dat mijn buurman een boerderij was begonnen met geiten, hanen, kippen en varkens, inclusief biggen,” voegde Daley eraan toe.

Volgens Daley grommen en maken de dieren op alle uren van de dag en nacht flagrante geluiden.

Bovendien zei Daley dat hij de ramen en deuren aan de linkerkant van zijn huis niet kan openen omdat het dierenverblijf zich op minder dan twee meter afstand van zijn keuken en badkamer bevindt die zich aan deze kant van het huis bevinden.

“Vanwege de stank kan ik mijn deuren of ramen aan deze kant van het huis niet openen. Ik word ook aangevallen door vliegen als ik mijn keukendeur open. Als gevolg hiervan moet ik het huis op slot houden en het is ongelooflijk heet’, zei Daley.

“Vliegen zijn mijn tuin binnengedrongen. Ze vielen mijn huis binnen. Het is een gezondheidsprobleem voor mij. Ik leef eerlijk gezegd in de hel”, voegde Daley eraan toe.

Daley probeerde actief de situatie te verhelpen en nam contact op met de Kingston & St Andrew Municipal Corporation (KSAMC), de afdeling volksgezondheid en zijn lokale politieke vertegenwoordiger, maar merkte op dat niets het probleem had opgelost.

“KSAMC gaf me een nummer, ik heb niet veel gehoord over volksgezondheid en je weet hoe politiek is”, zei Daley.

“Alles wat ik wil is hulp, hoe dan ook ik kan het krijgen. Ik ben een oudere man, ik wil gewoon genieten van de rest van mijn leven en mijn eigendom, ik woon in Lamb’s Pen (Waterhouse) sinds 1958, ik ben hierheen verhuisd met mijn mama en papa. Mijn buren die hier minder dan tien jaar geleden zijn verhuisd, zijn gewoon onattent en egoïstisch, ‘voegde Daley eraan toe.

OBSERVER ONLINE nam contact op met Robert Hill, senior manager van KSAMC, die opmerkte dat boerderijdieren niet in woongemeenschappen in de gemeente mogen worden gehouden, wijzend op de Animal Keeping Act.

Hill voegde eraan toe dat het aan de afdeling van de stadsinspecteur was om het probleem op te lossen.

About the author

samoda

Leave a Comment