Health

5 dingen die ik heb geleerd van mijn ADHD-diagnose bij volwassenen

Triggerwaarschuwing: Dit artikel bevat vermeldingen van zelfmoordgedachten.

Ik was 37 toen ik de bevestiging kreeg dat ik, net als ongeveer 15-20% van de wereldbevolking, neurodivergent was, een term voor een reeks neurologische en mentale gezondheidsredenen waarom een ​​brein informatie op verschillende manieren verwerkt en erop reageert. van het typische. Sommige neurodivergente mensen zijn autistisch, dyslectisch of dyspraxisch. Ik ben ADHD – een acroniem dat staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder – ook wel bekend als ADD.

Tot voor kort wist ik bijna niets over ADHD. Ik had een reeks onjuiste diagnoses gekregen om de langdurige geestelijke gezondheidscrisis te verklaren waarin ik worstelde met een gegeneraliseerde angststoornis, depressie en klinisch perfectionisme. Neurodivergentie was nooit bij mij of iemand anders opgekomen, en ik had geen idee waarom zoveel aspecten van mijn dagelijks leven meer en meer op beschamende, hopeloze strijd leken.

Eindelijk kwam ik eind 2019 een artikel tegen over vrouwen met ADHD. Ik las hun woorden en vond mijn eigen leven weerspiegeld: uiterlijk succes terwijl ik verder ging dan het breekpunt om te bereiken wat voor anderen gemakkelijker leek te gaan. Aspecten van het leven leken me zo moeilijk omdat ze moeilijk voor me waren.

Twee jaar na mijn diagnose begin ik te begrijpen hoe mijn brein werkt en ontdek ik de gevolgen van een leven lang woedend mijn ADHD verdoezelen. Hier zijn vijf van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd:

About the author

samoda

Leave a Comment